pondělí 20. července 2015

Rychlý česnekový dip

Při svých toulkách po Helfštýně jsem narazila na stánek prodávající česnekovou pastu.
 Pasta je vyrobena z mladých česnekových výhonků.
 Může se použít pod maso, do polévek a já jsem se ji rozhodla použít do rychlého dipu ke grilovanému masu. 
Pastu vyrábí farma  Prostřední mlýn z Týna nad Bečvou.
 Je poměrně snadné ji najít, je hned u cesty, po které se dostanete na hrad.Více fotek a povídání mají na svém facebooku . Pokud pojedete kolem a pastu si koupíte musím vás upozornit 
 - pozor, je silně návyková :-)




A teď už je rychlý recept.

Budeme potřebovat:

1 kelímek zakysané smetany ( nebo bílého jogurtu - pozor je řidší )
2 čajové lžičky česnekové pasty z Prostředního mlýna

To je vše. Pastu dáme do zákysky, pořádně promícháme a je hotovo.


Teď už jen nějakou tu flákotu z grilu a můžete si pošmáknout.

Dip lze použít i jako zálivku do zeleninového salátu - pak je lepší použít ten jogurt.






Žádné komentáře:

Okomentovat