Při svých toulkách po Helfštýně jsem narazila na stánek prodávající česnekovou pastu.
Pasta je vyrobena z mladých česnekových výhonků.
Může se použít pod maso, do polévek a já jsem se ji rozhodla použít do rychlého dipu ke grilovanému masu.
Pastu vyrábí farma Prostřední mlýn z Týna nad Bečvou.
Je poměrně snadné ji najít, je hned u cesty, po které se dostanete na hrad.Více fotek a povídání mají na svém facebooku . Pokud pojedete kolem a pastu si koupíte musím vás upozornit
- pozor, je silně návyková :-)
A teď už je rychlý recept.
Budeme potřebovat:
1 kelímek zakysané smetany ( nebo bílého jogurtu - pozor je řidší )
2 čajové lžičky česnekové pasty z Prostředního mlýna
To je vše. Pastu dáme do zákysky, pořádně promícháme a je hotovo.
Teď už jen nějakou tu flákotu z grilu a můžete si pošmáknout.
Dip lze použít i jako zálivku do zeleninového salátu - pak je lepší použít ten jogurt.
Žádné komentáře:
Okomentovat